Здоров'я

Японська дієта на 13 днів: детальне меню, правила та протипоказання

Японська дієта – це справжня палочка-виручалочка для тих, кому потрібно терміново схуднути на велику кількість кілограмів, наприклад, до весілля або до відпустки. Всього за 13 днів можна позбутися від 6-8 кг. Якщо ж спочатку вага велика, то результати будуть ще значніші. Але у цієї дієти є одне основне правило: точне дотримання меню і всіх приписів. В іншому випадку нічого не вийде.

Японська дієта на 13 днів: детальне меню, правила та протипоказання

Японська дієта на 13 днів: детальне меню, правила та протипоказання

Зміст:

  • Плюси японської дієти;
  • Мінуси японської дієти;
  • Основні правила;
  • Меню на 13 днів;
  • Як правильно увійти і вийти з дієти;
  • Протипоказання японської дієти.

Дієта по-японськи на 13 днів
Плюси японської дієти

Основна перевага японської дієти на 13 днів – швидка втрата ваги. Кількість скинутих кілограмів прямо залежить від початкових даних, а також роботи нирок. Якщо у людини були набряки і багато рідини в організмі, то вже після першої доби без солі харчування можна побачити втрату в 1,5-2,5 кг.

Інші переваги:

Прості, дешеві продукти, які можна знайти в будь-якому магазині.
Нескладні страви швидкого приготування. В основному це відварні, печені продукти і свіжі салати.
Змінюються харчові звички. Через 2 тижні бажання їсти солону їжу стає набагато менше.
Розмір порції скорочується за рахунок вживання білкової несоленої їжі, шлунок поступово зменшується.

Мінуси дієти

Великим недоліком японської дієти є мізерний раціон і низька калорійність. Використовувати цю систему буде складно людям, які звикли їсти досхочу і смачно. Відсутність солі робить страви прісними, одноманітними.

Маленькі порції є основним мінусом дієти по-японськи.

Основні недоліки:

Незбалансований раціон. Незважаючи на невелику тривалість системи, і за 2 тижні можна завдати шкоди організму. Важливо з першого для схуднення приймати вітаміни.
Великі перерви між прийомами їжі. Відсутність їжі в шлунку більше 4 годин підряд може стати причиною сильних болів, гастриту та інших захворювань.
Вживання кави на порожній шлунок. Напій негативно діє на травну систему, не є хорошим варіантом сніданку, піднімає тиск і підходить не всім людям.
Складно утримати результат. Схуднення відбувається в основному за рахунок зневоднення організму і втрати м’язової маси.
Також до мінусів відноситься велика кількість протипоказань. Японську дієту на 13 днів можна рекомендувати виключно здоровим людям молодого і середнього віку. Після 45 років використовувати цей спосіб схуднення небезпечно, як і в підлітковий період.

Основні правила

Найменші відхилення від раціону або недотримання приписів сильно знижують ефективність японської дієти на 13 днів. Особливо важливо не додавати в страви сіль і цукор, так як саме їх відсутність – це один з ключових моментів системи, що сприяє стрімкому схудненню і скороченню обсягів.

Інші правила японської дієти:

  • Не можна самовільно збільшувати розмір порцій, якщо вказана вага. Якщо в меню тільки найменування продукту, тобто можна їсти, але в межах розумного, важливо не переїдати.
  • Відмова від хліба та іншої випічки. Єдине, що дозволено системою – це житні сухарі, тости або хлібці. Їх можна замінювати пшеничними або вівсяними висівками, але не більше 30 г.
  • Відмова від алкоголю. Спиртні напої не тільки збуджують апетит, але і несуть величезну шкоду організму при дотриманні незбалансованої і низькокалорійної японської дієти.
  • Велика кількість води. При безсольовому харчуванні організм буде втрачати багато рідини і дуже важливо її заповнювати.
  • Вітаміни. Низька калорійність, незбалансоване харчування, мала кількість прийомів їжі негативно позначаться на здоров’ї, тому важливо заповнювати дефіцит речовин.
  • Триває японська дієта 13 днів. Але часто можна зустріти варіант на 14 днів або просто на 2 тижні. Насправді, ці системи мало чим відрізняються один від одного, але довше на них худнути не рекомендується: це загрожує серйозними ускладненнями, може завдати шкоди травній системі і організму в цілому.

Важливо! Величезне значення при дотриманні суворих дієт має мотивація. Якщо вона слабка або відсутня, дотримуватися напівголодного раціону буде складно, швидше за все, буде зрив, і протриматися 13 днів не вийде.

Меню на 13 днів

Щоденний сніданок на японській дієті складається з натуральної чорної кави без додавання цукру і спецій. Іноді в раціоні присутній хліб. Згідно з правилами, це сухарики, висівки або житня випічка. Якщо в меню вказана морква, то з неї можна готувати салат із зеленню і лимонним соком або вживати в відварному, тушкованому вигляді. Капуста зазвичай використовується свіжа. Якщо потрібно піддати продукт тепловій обробці, то використовуються щадні способи: варіння у воді, приготування на пару, запікання в фользі або тушкування в воді. Допустимо використовувати гриль. Масло та інші жири не використовувати.

 

Перший день
Обід: 200 мл томатного соку, капуста, пара яєць;
Вечеря: порція риби (200 г).

Другий день
Сніданок: сухарик або порція висівок (30 г);
Обід: риба, капуста;
Вечеря: стакан кефіру і 100 г м’яса.

Третій день
Сніданок: сухарик;
Обід: кабачок печений або тушкований (можна приготувати на грилі зі спеціями);
Вечеря: порція яловичини (200 г), капуста і додатково 2 яйця.

Четвертий день
Сніданок: морквина;
Обід: 200 г річкової або морської риби;
Вечеря: пара яблук.

П’ятий день
Сніданок: морквина;
Обід: порція риби, стакан несолоного томатного соку;
Вечеря: пара яблук або апельсинів.

При дотриманні дієти з вказаної в меню моркви можна зробити салат

Шостий день
Обід: до 500 г курки (без шкіри і видимих ​​жирів), капуста
Вечеря: морквина, 2 яйця

Сьомий день
Обід: 250 г відвареної або печеної телятини
Вечеря: 2 яйця, склянка кефіру

Восьмий день
Обід: до 500 г курки
Вечеря: відварна морква, 2 яйця

Дев’ятий день
Сніданок: сухарик
Обід: 200 г риби, склянка томатного соку
Вечеря: 200 г фруктів (яблука, цитрусові, можна зробити фруктовий салат)

Десятий день
Обід: яйце, 2 шматочки сиру, 2-3 відварені морквини
Вечеря: 200 г фруктів (будь-які, але з низьким вмістом цукру)

Одинадцятий день
Сніданок: сухарик або житній хліб (1 шматочок);
Обід: 200 г печеного кабачка або баклажана;
Вечеря: 200 г м’яса, 2 яйця.

Дванадцятий день
Сніданок: сухарик;
Обід: 200 г риби, стільки ж капусти;
Вечеря: стакан кефіру, 100 г м’яса.

Тринадцятий день
Обід: 200 г капусти, 2 яйця, склянка томатного соку;
Вечеря: 300 г. риби.

Кава як обов’язковий напій при дотриманні японської дієти

Порада! Крім лимонного соку і зелені, в свіжі салати дозволено додавати гострий перець, імбир, корицю. Ці спеції розганяють кров, прискорюють метаболізм, який сповільнюється через малу кількість прийомів їжі.

Як правильно увійти і вийти з дієти

Дієта сувора, вимагає ґрунтовного підходу і вивчення. Важливо заздалегідь перебудуватися на триразове харчування, зробити вечерю максимально легкою і прибрати перекушування. В іншому випадку перший день системи буде великим стресом для організму. При появі відчуття голоду потрібно пити воду або теплий зелений чай.

Після дієти на 14 день потрібно додати один прийом їжі, наприклад, полуденок. На 15 день вводиться повноцінний сніданок з вуглеводів, наприклад, вівсяна або пшоняна каша. Не варто відразу додавати сіль, робити це потрібно поступово. Солодощі бажано не додавати в меню найближчі 2-3 тижні, це допоможе утримати вагу. Як десерт можна їсти фрукти і ягоди.

Запечені фрукти на десерт після виходу з дієти.

Протипоказання

При наявності будь-яких хронічних захворювань потрібно проконсультуватися з лікарем. Японська дієта для схуднення протипоказана дітям, вагітним жінкам і літнім людям. Не можна використовувати цю методику людям з ослабленим імунітетом, які перенесли хірургічні операції або мають гормональні проблеми.

Варто відмовитися від японської дієти при розладі кишечника і порушеннях стільця. Не можна допускати запорів, при появі делікатних проблем важливо їх вчасно вирішувати. Організм повинен регулярно очищатися від побічних продуктів, утворених при розпаді жирів. В іншому випадку велика ймовірність появи проблем зі шкірою.